Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ

HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜLI SPORTITAL AZ ÁLLÓKÉPESSÉGI SPORTOKHOZ

STEVE BORN írása


Ha veszünk egy pillantást a HEED szénhidrát összetevőire, néhány nagyon fontos dolgot észlelhetünk:

1) Egy adag HEED 27 gramm szénhidrátot tartalmaz, melynek forrása a maltodextrin, ami egy komplex szénhidrát.

2) A 27 gramm szénhidrát 2 g olyan szénhidrátot tartalmaz, amelyek cukornak minősülnek, azaz egy- vagy kétláncú molekulák.

3) ZERO (azaz 0) hozzáadott cukrot tartalmaz.

Az első számú állításban szerepel a maltodextrin, melynek fogyasztása kétségtelenül fontos, mert:


  • A szervezet nagyobb hatékonysággal több kalóriát képes feldolgozni maltodextrin fogyasztásával, mint az egy- vagy kétláncú (más néven andbdquo;egyszerűandrdquo;) cukrok fogyasztása esetén.

  • A maltodextrinből származó gyors hatású energia egyszerűbben, egyenletesebben szállítható, konzisztens (nincs vad energia ingadozás), és hatása hosszabb ideig tart, mint az egyszerű cukoré.

A második és a harmadik pont szorosan kapcsolódnak egymáshoz, de fontos megkülönböztetni őket. Ezek a cukrok, mint amilyen a fruktóz is - ahogy írtam már, egy - vagy kétláncú molekula - az egész összetevőnek a részei. Ezt úgy képzeljük el, mintha egy gyümölcs darabot vizsgálnánk, melyben a fruktóz természetesen fordul elő, de az eredmény a termék összetételét tekintve ugyanaz lesz akkor is, ha egy termékhez fruktózt adagolunk (hiszen tartalmazza a fruktózt, csak mesterségesen), csak ebben az esetben ezt külön összetevőként látjuk.

A HEED-ben és más szénhidrát-tartalmú üzemanyagokban használt maltodextrin egy keményítő-szerű szénhidrát, amely különböző szacharidmolekulák láncait tartalmazza. Elsősorban pentaszacharidokat, amely öt különböző komplex szénhidrátot jelent és egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, így lehetővé teszi a maximális átalakítást. A maltodextrin, teljes mátrixának részeként, mindig tartalmaz egy kis mennyiségű egy- vagy kétláncú cukrot (monoszacharidot, diszacharidot) is. Mivel azonban ezek a teljes komplex szénhidrátszerkezet részeként természetesen fordulnak elő, és nem külön-külön adják hozzá, a szervezet képes hatékonyan használni a maltodextrint üzemanyagforrásként.

A szervezet tehát sokkal kedvezőbben reagál egy rövidláncú cukorra, ha része a szénhidrátforrás teljes mátrixának, mintha külön "idegen elemként" adnák hozzá a termékhez.Nézd meg más sportitalok összetevőit. Lehetséges, hogy ezek teljes egészében cukorból állnak, vagy hozzáadott cukrokkal vannak kiegészítve. Akárhogy is, azok az italok, melyek tartalmaznak glükózt, szacharózt (beleértve a cukornádat és a kókuszcukrot), dextrózt, fruktózt és bármi mást aminek "-óz a végeandrdquo;, nem tudják biztosítani a HEED által nyújtott energia minőségét. Ráadásul a cukor káros az egészségre.A HEED csak egészséges édesítőszereket (steviát és xilitet) tartalmaz, mesterséges összetevőket nem, valamint fogzománc-pusztító citromsav sincs benne. Teljes spektrumú, megfelelő minőségű és mennyiségű elektrolitprofillal egészül ki (nem túl magas nátriumtartalmú, mint más ital). A HEED a sportitalok vitathatatlan királya!

A HEED bevezetése után nagy bizalommal kijelentettük: andbdquo;Azt gondoljuk, és abban hiszünk, hogy a HEED szó szerint háttérbe szorítja az egyéb, jelenleg rendelkezésre álló sportitalokat.andrdquo; Ez a kijelentésünk a HEED bevezetése után 15 évvel még mindig 100%-ban igaz. A többi sportitalt kibocsátó cég szívesen próbálkozik mindenfélével, de még mindig nem éri utol a HEED mindőségét, és nem is fogja.


Évekkel ezelőtt, számtalan sportoló így kiáltott: andbdquo;Elég elég! Egy jobb, hatékonyabb sportitalt akarunk, ami működik és jó ízű! andrdquo;Figyelembe vettük kérésüket és megvalósítottuk. Attól a naptól kezdve, a HEED máris az egészséges és rendkívül hatékony alternatívája lett a szirupos italoknak, amelyek sport italokként vannak hirdetve. A HEED csak egészséges, jó minőségű összetevőket tartalmaz (megfelelő mennyiségben!), és nincsenek hozzáadott felesleges cukrok benne.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés