Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Milyen Hammer termékeket használjunk 3 óránál kevesebb és annál több ideig tartó sportolás esetén?

Milyen Hammer termékeket használjunk 3 óránál kevesebb és annál több ideig tartó sportolás esetén?

Írta: Brian Frank

A Hammer által kínált üzemanyagok sokfélesége, és az, ahogyan mi magyarázzuk el a legjobb felhasználásukat, akaratlanul is sok zavart okozott. Remélhetőleg ez a cikk tisztázza ezt számodra és mindenki más számára is.

1992-ben mutattam be a Sustained Energy-t, ami a hosszú távú állóképességi sportolók számára készült. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején az ultra távú események megnövekedtek, és nem voltak olyan termékek, amelyeket hosszú időre terveztek vagy szántak. Az egyetlen elérhető üzemanyag a szokásos cukor, citromsav és só kombináció volt, és ezek nem működtek ultra távokon.

Viszont nem sokkal a Sustained Energy bevezetése után, amely igazi ultraüzemanyagot biztosított a sportolóknak, rájöttem, hogy hiányoznak a szénhidrát-üzemanyagok a magasabb intenzitású, rövidebb időtartamú edzésekhez. Kiderült, hogy a mindennapos termékek sok sportolónál még ezekben a rövidebb időtartamokban sem váltak be. Ez vezetett ahhoz, hogy kidolgozzam a Hammer Gél-t, majd a HEED-et.

A Hammer Gél 1995-ös és a HEED 2004-es bevezetése szükségessé tette a termékek megkülönböztetését és azok legjobb felhasználását. Ennek elősegítése érdekében elkezdtünk beszélni a három óránál rövidebb, vagy annál hosszabb edzési időszakokról, hogy érthető legyen, melyik üzemanyag a legjobb az edzés időtartama alapján.

A Perpetuem 2002-es bevezetése megnövelte ezt az igényt.

Azóta azt javasoljuk a sportolóknak, hogy a három óránál rövidebb sportoláshoz is töltsék fel magukat üzemanyaggal. Ha 1-3 órát sportolsz, használd a Hammer Gél-t ha tudsz vizet inni közben, és a HEED-et, ha nem szeretsz/tudsz vizet fogyasztani.

Mindkettő összetett, csak szénhidrátot tartalmazó üzemanyag, amely gyors lendületet ad ehhez az időtartamhoz.

Ha azonban 3 óránál hosszabb edzést tervezel, a Perpetuem vagy esetleg a Sustained Energy legyen az elsődleges kalóriaforrásod. Fehérjét tartalmaznak, és a Perpetuemben még zsír is van.
 

A fenti utasítások sok ügyfelet, sőt munkatársaink egy részét is megzavarták. Senkit sem zavart meg a 3 óránál rövidebb edzéshez nyújtott tanács – használj Hammer Gél-t vagy HEED-et, és jó eredményt érsz el. Viszont a több mint 3 órás üzemanyag pótlás esetén a dolgok zavarossá válnak. Még ma is rendszeresen hallom, hogy az ügyfelek megkérdezik: 

„Ez azt jelenti a hosszú rendezvényeimnél, hogy az első három órában a HEED-del vagy a Géllel kezdem, majd átváltok a Perpetuemre vagy a Sustained Energy-re?”

Dehogy. Egyáltalán nem ezt próbálom érzékeltetni.

A nagy ötlet az, hogy ha 3 óránál többet edzel, akkor lemondasz a Gélről/Heedről, és azonnal a fehérjével dúsított üzemanyagot használod. Ez a szuper kulcs a versenyeidhez.

Sustained Energy és Perperuem

Vagy mindkettő!

Ez a varázslatos kombó a hosszú napokra való. 3, 6, 12, 24, 36 óráról és még továbbról beszélünk. A különbség az, hogy a Sustained Energy és a Perpetuem is fehérjét tartalmaz. A Heed és Gél nem.

Ez különösen fontos, mert körülbelül 1,5 óra elteltével szervezeted elkezdi elégetni a fehérjét a glükoneogenezis folyamatában. Valójában a glikogénné alakított kalóriák nagyjából 10%-a fehérjéből származik.
 

Ez azt jelenti, hogy ha nem fogyasztasz állandó fehérjeforrást e hosszú tevékenységek során, azt valahonnan elveszi a szervezet. A csak szénhidrátot tartalmazó üzemanyagforrás használatával egy idő után a szervezetnek el kell kezdenie elvenni a fehérjét… Honnan? Kitaláltad: a nehezen megszerzett izomtömegedből.
 

Ez kannibalizálja értékes izmaid, és gyorsabban leszel fáradt  – mindkettőt el akarjuk kerülni. A Sustained Energy és a Perpetuem azért vannak, hogy kitöltsék az űrt, és segítsenek ellensúlyozni, amit elfogyasztasz. Ezenkívül a Perpetuemnek megvan az a bónusz előnye, hogy van egy kis zsír benne, amely segíti a zsíranyagcserét.

 

Jegyezd fel ezt…

3 óra alatt: A HEED és/vagy Hammer Gél önmagában is megfelelő.

3 óra vagy több: Kezdettől fogva használd a Sustained Energy-t és/vagy a Perpetuem-et.

Kezdd el kortyolgatni 10-15 percenként és tedd ezt folyamatosan a edzésed során. 6-12 óra vagy több óra elteltével, hogy változatosabbá tedd az ízeket, igyál egy kis HEED-et vagy gélt a paletta feljavításához, és azért, hogy feljuss a következő dombra.

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in