Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Enduro D – A legújabb Hammer táplálékkiegészítő

Enduro D – A legújabb Hammer táplálékkiegészítő

Bemutatjuk a legújabb táplálékkiegészítőnket, az Enduro D-t, amit két elsődleges fontosságú vitamin, a D3 és a K2 optimális pótlására fejlesztettünk ki, hogy az év borongósabb részében is megfelelően tudd támogatni immunrendszered és csontjaid egészségét.

A D3 és a K2-vitaminok párosa támogatja az immunrendszert, segít csontjaink, valamint a szív- és érrendszer egészségének megtartásában.

Korábbi cikkünkben már bemutattuk, hogy milyen jótékony hatásai vannak a magnézium és a D3 együttes használatának, most nézzük meg, hogy ez a két zsírban oldódó vitamin, a D3 és a K2 milyen módon tudja támogatni egymást, egy tökéletes párost alkotva.

A D3-vitamin

A D-vitaminoknak két fajtája van, a D3 és D2-vitamin. A kettő közül a D3-vitamin az aktívabb és a szervezet számára könnyebben felhasználható. Ezt a vitamint

 a szervezet saját maga számára állítja elő napfény hatására,

táplálék útján csak elenyésző mennyiséget viszünk be.

A szervezet képes a D3-vitamin elraktározására, de az év borongósabb időszakaiban, amikor már nem jut elég napfényhez, ezek a raktárak 2-3 hónap alatt kiürülhetnek. Bár a napi D-vitamin szükséglet fedezéséhez elegendő, ha 15 percet töltünk a napon, az év ezen időszakában ez nem mindig megoldható. Ezért fontos a D3-vitamin táplálékkiegészítőkkel történő pótlása.

Tudtad?

1. A D-vitamin UV-B sugárzás hatására termelődik a bőrben, amit gátolhat a naptejek túlzott használata.

2. Mivel a szoláriumok főként UV-A sugárzást bocsátanak ki, hatásukra D-vitamin nem képződik a szervezetben.

 

A D3-vitamin a következő jótékony hatásokkal rendelkezik:

  • Szükséges a szervezet csontanyagcseréjének megfelelő működéséhez. Elengedhetetlen a csontképződéshez és a fogak egészségének megőrzéséhez, segíti a kalcium és a foszfor felszívódását a belekből. Hiányában a kalcium nem képes megfelelő módon beépülni a csontokba és a fogakba.
  • Pozitív hatással van a szervezet immunrendszerére. Mivel aktiválja az immunfolyamatokban részt vevő sejteket, csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt.
  • Erősíti a szív- és érrendszert.

K2--vitamin

A K2 szintén egy zsírban oldódó vitamin, bár ennek ellenére nem raktározódik hosszú ideig a szervezetben, ezért folyamatos pótlása szükséges. A K2-vitaminnak két típusa létezik, a K2 MK-4 és a K2 MK-7. Az Enduro D mindkettőt a megfelelő mennyiségben tartalmazza.

A K2-vitamin a következő jótékony hatásokkal rendelkezik:

  • A vér alvadási folyamatának egyik fontos tényezője, mivel aktiválja az alvadási faktorokat. Hiányában a vérzés hosszabb ideig tart vagy vérzékenység is keletkezhet.
  • Jótékony hatással van a máj méregtelenítő funkciójára.
  • Elengedhetetlen az egészséges fogazat és csontrendszer megőrzésében, hatására a kalcium megfelelő mennyiségben tud eljutni a csontokhoz.

 

FONTOS! A vérhígító hatású gyógyszereket használóknak a K2-vitamin szedése nem ajánlott, alkalmazás előtt mindenképpen egyeztessen az orvosával!

A tökéletes páros

Amellett, hogy a D3 és K2 vitaminoknak külön-külön is számos pozitív hatásuk van és elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, akkor járunk a legjobban, ha együttesen visszük be őket.

A K2-vitamin kiegészíti a D3-at. Miközben a D3 fokozza a kalcium felszívódását, a K2-vitamin megakadályozza, hogy az az erekben, vagy a lágy szövetekben rakódjon le. Emellett együttesen segítik:

  • A kardiovaszkuláris rendszer, valamint a csontok egészségét az osteolcacin csontmarker aktiválásával, ami segít a kalcium mennyiségének növelését a csontokban és távol tartja azt az artériáktól.
  • A megfelelő vércukorszint fenntartása érdekében elősegítik az egészséges glükóz anyagcserét, megelőzve ezzel a kettes típusú diabétesz kialakulását.

 

Szeretnéd pótolni a D-vitamint, amit az őszi-téli időszakban a szervezeted nehezebben tud előállítani és szeretnéd kihasználni, hogy D3 és K2 vitaminok együttesen milyen jótékony hatással vannak a szervezetedre? Akkor próbáld ki az Enduro D lágyzselét a Hammertől!

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés