Powered by Smartsupp
Ugrás a tartalomra

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

Sportolás nagy magasságban

Sportolás nagy magasságban

Táplálékkiegészítők és tippek nagy magasságban végzett sporttevékenységekhez

Szerző: Steve Born

Elég gyakran kapunk ehhez hasonló kérdéseket: „Nagy magasságban fogok versenyezni, amihez nem vagyok hozzászokva. Milyen tippeket tud adni nekem a Hammer Nutrition, amelyek segíthetnek elérni a céljaim?”

Íme, itt vannak a válaszaink: 

1) Mérsékeld az elvárásaid.

Az egyik ok, amiért a teljesítmény csökken a magasságban, a vér alacsonyabb oxigéntartalma, ami megfelel a VO2 max ("maximális oxigén felvételi szintje") csökkenésének. Több hetet vesz igénybe, hogy megszokja valaki a magaslati körülményeket – négy-hat hét a leggyakoribb javaslat –, tehát ha nem tudsz ennyi időt a magasban eltölteni, akkor valószínűleg nem fogod életed legjobb idejét megszerezni, de meg sem tudod azt közelíteni. Az kell, hogy legyen a célod, hogy bölcsen versenyezz – erővel, és ne gyorsan –, hogy be tudd fejezni a versenyt. 

2) Ügyelj arra, hogy megfelelően hidratáld magad, és minimalizáld az alkohol fogyasztását. 

A vékonyabb levegőréteg felszínesebbé és gyakoribbá teszi a légzést, ami viszont nagyobb folyadékveszteséget okoz a légzőrendszeren keresztül.  Ezenkívül a nagyon száraz és alacsony páratartalom mellett az izzadság gyorsabban szárad. Ez rontja a folyadék felszívódását a légzés során, és azt érezheted, hogy az izzadságveszteség csökken, pedig nem. Ügyelj arra, hogy testsúlyod 0,5-0,6-át idd meg naponta. 

3) Használj olyan étrend-kiegészítőket, amelyek elősegítik az edzés teljesítményét a magasságban.

Az általam ajánlott öt termék olyan sorrendben van felsorolva/rangsorolva, hogy-hogy (Steve Born) tudod a legtöbbet kihozni magadból...

• Race Caps Supreme – Ez a termék nem csak az edzésteljesítmény fokozására kiváló termék – kulcsfontosságú szubsztrátokat (katalizátorokat) biztosít, amelyek segítenek hatékonyabban előállítani az energiát a belélegzett levegőből és az elfogyasztott kalóriákból – a szív- és érrendszer egészsége szempontjából is kiemelkedő. A Race Caps Supreme egyik összetevője, az idebenon, amely különösen jótékony hatással lesz a magasban végzett gyakorlatokra.  Természetében hasonló a koenzim Q10-hez (CoQ10, a Race Caps Supreme másik tápanyaga), mivel létfontosságú az energiatermeléshez. Az idebenont az teszi egyedivé, hogy a CoQ10-zel ellentétben még alacsony oxigéntartalmú körülmények között is képes ellátni energiatermelő funkcióit/folyamatait.
 

• A Fully Charged számos tápanyagot/vegyületet tartalmaz, amelyek az edzésteljesítmény sok területét megcélozzák és javítják, mindezt stimulánsok vagy túlzott mennyiségű koffein nélkül, amelyek egyike sem előnyös, különösen nagy magasságban. A Fully Charged bizonyos összetevői – a répagyökérlé és egy figyelemreméltó szabadalmaztatott vegyület, a Spectra™ – növelik a vér nitrogén-monoxid szintjét, ami növeli a véráramlást és az oxigént a létfontosságú szervekhez és a dolgozó izmokhoz.
 

• A Super Antioxidant, jóllehet a legismertebb antioxidánsokban gazdag táplálékkiegészítő a regenerációhoz, ginkgo biloba-t és vinpocetint tartalmaz, amelyekről jól ismert, hogy jótékony hatásúak a magasban végzett testmozgás során, elsősorban a vérkeringés fokozása és az agyműködés javítása érdekében. Előbbi az oxigénszintet, utóbbi az oxigéntelítettség fokozásával.
 

• A Xobaline B12-vitamint és folátot tartalmaz, amelyek számos szerepet játszanak a szervezetben, többek között fontos katalizátorok a megnövekedett aerob kapacitás, az energiatermelés és a jobb felépülés támogatásában, mivel részt vesznek a vörösvértestek termelésében is, valamint az RNS termelésben és újra szintézisében. 
 

Essential Mg – Az agyi véráramlás csökkenése, amelyet a középső agyi artériában (MCAv) mért véráramlási sebességgel mérnek, hipoxiával jár együtt, amely állapot esetén a szövetek szintjén nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű oxigén a megfelelő homeosztázis fenntartásához. A kutatások kimutatták, hogy a magnézium-kiegészítés ugyan nem képes megelőzni az akut hegyi betegséget (AMS), de jelentősen megnöveli az MCVa-t, ami arra utal, hogy a magnézium javítja a véráramlást.

4) Támogasd a veséd. 

Sok közül az egyik ok, amiért a sportolóknak törekedniük kell az optimális veseműködés fenntartására, az az, hogy a vesék felelősek az eritropoetin (EPO) termeléséért, amely beindítja a vörösvérsejtek csontvelőből történő termelődését.  A vörösvérsejtek felelősek az oxigén szállításáért a szervezetben. A diszfunkcionális, sérült vagy beteg vesék nem tudnak elegendő mennyiségű EPO-t előállítani, ami kevesebb oxigénszállító vérsejtet jelent. A végeredmény legalábbis a reméltnél gyengébb a sportteljesítmény szempontjából. 

A Hammer Nutrition „veseegészségügyi” kiegészítői a következők:

• Tissue Rejuvenator – A kiváló minőségű ízületek egészségére szolgáló termékünkben található tápanyag-kombináció erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és sokkal biztonságosabb alternatívája az NSAID-oknak.
 

• Mito Caps – A Mito Caps r-alfa liponsav komponense erős antioxidáns, és megvédi a sejteket – beleértve a veséket is – a károsodástól. Védelmezi szerveid sejtjeit az oxidatív károsodástól, beleértve a vese sejtjeit is. Az R-alfa-liponsav két endogén (a szervezeten belüli) antioxidánst – a szuperoxid-diszmutázt (SOD) és a katalázt (CAT) – is növeli a veseszövetben.  Ez az antioxidáns erő triója csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt a vesékben.

• LSA Caps – Bár az „LSA” a „Liver Specific Advantage” rövidítése, egyik fő tápanyaga – az n-acetil-l-cisztein (NAC) – szintén hatékonyan támogatja a veséket. A NAC önmagában is antioxidáns, de ami még fontosabb, a glutation előfutára, amelyet általában „a szervezet fő antioxidánsának” neveznek. Mindkettő védi a vesesejteket az oxidatív károsodástól. A NAC a vese egészségét is támogatja, mivel megköti a nehézfémeket és számos méreganyagot, így védi a vesét azok káros hatásaitól.

Vissza
Előre

Hozzászólás

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket a közzététel előtt jóvá kell hagyni.

Köszönjük a feliratkozást!

Ez az e-mail cím már regisztrálva van!

Shop the look

Válassz a lehetőségek közül!

Változat szerkesztése
Back In Stock Notification
hozzáadva a kosaradhoz
Általános Szerződési Feltételek
this is just a warning
Bejelentkezés