Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

A kevesebb több! (És ez mindig is így lesz!)

A kevesebb több! (És ez mindig is így lesz!)

Szerző: Steve Born

 

Nemrég beszélgettem egy sportolóval, aki nagyon kellemetlen fizikai problémákat és lecsökkent sportteljesítményt tapasztalt egy 6+ órás kerékpár verseny során.

 

*** Súly: 70 kg.

*** Óránkénti kalóriabevitel: 195

*** Óránkénti folyadékbevitel: közel 1 l

*** Óránkénti sóbevitel: ~1500mg (minimális mennyiségű egyéb ásványi anyag)

 

Ha megnézed ezeket a számokat, nem csoda, hogy problémák merültek fel... egyszerűen ez túl sok, különösen egy 70 kg súlyú sportoló számára.

 

Ajánlásaink:

 

*** Óránkénti kalóriabevitel: 120-180, ha 90 kg körül vagy (mint én). Ebben az esetben maximum 200 kalóriát vagy képes feldolgozni óránként.

Megjegyzés: Amikor a Perpetuem-et használom, legyen az 2.0 vagy Classic formula, az óránkénti bevitelem 202,5 ​​kalória.

 

*** Óránkénti folyadékbevitel: 4,5-7,5 dl óránként.

Megjegyzés: Amikor megtöltesz egy 7,5 dl vizes palackot, látni fogod, hogy mennyi folyadék van benne! Nagyon keveseknek van ennyire szükségük óránként.

 

*** Óránkénti sóbevitel: 300-600 mg óránként, de a többi ásványi anyag ugyanolyan fontos! Ilyen a kalcium, kálium, magnézium, de kiegyensúlyozott arányban.

 

Megjegyzés: Több mint 25 éve használom az eredeti Endurolytes formulát, és a görcsös problémák hihetetlenül minimálisak voltak. A Double Furnace Creek 508-as rekordom alatt például óránként 3-6 kapszulát vettem be a 75,5 óra alatt, amíg a kerékpáron voltam. A hőmérséklet 37 fok feletti volt nappal és -1 fokra csökkent este. Soha, egyszer sem görcsöltem!

 

Megjegyzés: Abba kell hagynunk azt, hogy azt nézzük, hogy mennyit fogyasztottunk. Ne gondoljuk azt, hogy annyit kell pótolnunk, mint amennyit elhasználtunk. Amikor elkezdtem ultrakerékpározás próbálkozásaimat, a kemény úton megtanultam, hogy az "X"-et (amit égetek/kimerítek) "X"-re vagy "közel-X"-re cserélni soha nem jó ötlet. Nem működik. Amikor így tettem, súlyos gyomorpanaszaim lettek. Senki se szeretné a legjobb elért idejét kórházban ünnepelni.

 

Pályafutásom kezdeti baklövései, valamint a Hammer Nutrition-nél eltöltött 23 évem alapján meg vagyok győződve arról, hogy sok sportoló próbálja óráról órára pótolni mindazt, amit elveszít anélkül, hogy figyelembe venné azokat a bonyolult mechanizmusokat, amelyek a szervezetben zajlanak... Sokan szükségtelenül szenvednek fizikai problémáktól és a vártnál gyengébb eredményektől a versenyek során.

 

Ezek az "összetett mechanizmusok", amelyeket az imént említettem, alapvetően túlélési mechanizmusok, amelyeket Dr. Bill Misner pontosan elmagyaráz:

 

"Az emberi testnek annyi túlélési biztosítéka van, amelyekkel szabályozza, hogy még egy percet éljünk, hogy amikor túlságosan igyekszünk kielégíteni minden szükségletét, beleavatkozunk ebbe a folyamatba, ami több kárt okoz, mint hasznot. Ugyanannyit pótolni, mint amennyit edzés közben elfogyasztunk, egyszerűen nem észszerű. Az állóképességi sportolás során történő feltöltődés célja a fáradtság késleltetése, nem pedig az összes kalória-, folyadék- és elektrolit veszteség pótlása. Ezt nem lehet kivitelezni. Sokan próbálták már."

 

"Könnyű aerob tempónál az anyagcsere sebessége az ülő állapotról 1200-2000 tartományba emelkedik. Ennek eredményeként a szervezet "túlélési üzemmódba" kerül. Ilyenkor a vér mennyisége a dolgozó izmokhoz irányítódik, amelyek felhasználják a folyadékot és párolgásos hűtési mechanizmusok során az oxigén az agyba, a szívbe és más belső szervekbe kerül. Érdekes módon a szervezet nem a kalória-, folyadék- és elektrolitpótlásra összpontosít, ahogy azt egyes „szakértők” mondják.

 

Ne feledd, gyorsan és egyszerűen megjavíthatsz egy „nem elég” problémát. És egy "úú, túl sokat fogyasztottam, és most lázad a gyomrom" probléma esetén mit tehetsz? Ez egy sokkal nehezebb és sokkal kevésbé kellemes gödör, amiből ki kell ásnod magad. Tehát ne kerülj oda!

 

 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in