Powered by Smartsupp
Sari la conținut

+36 70 426 8841 | support@hammer-nutrition.hu

Hammer Blog

ELEKTROLIT FELTÖLTÉSE

ELEKTROLIT FELTÖLTÉSE

A kalória- és folyadékpótláson túlmenően az edzés közbeni megfelelő üzemanyag feltöltéshez állandó és elegendő elektrolit támogatás szükséges. Míg általában a kalória- és folyadékszükséglet iránti igényeket könnyedén ki lehet elégíteni, a megfelelő elektrolit-utánpótlás némi erőfeszítést igényel. Ennek az az oka, hogy a elektrolit igény nem csak speciális és mindenkinél más, – néha nagymértékben különbözik a másik sportolóétól –, hanem folyamatosan változik is, függ az edzettségi szintedtől, akklimatizációs szinttől, valamint az edzés időtartamától és intenzitásától is. Valójában az időjárás is megváltoztathatja az elektrolit szükségletet edzés vagy verseny közben, így amire szükséged van 14 órakor teljesen eltérhet attól, amire reggel 9:00-kor volt szükséged.

 

Sok sportoló elhanyagolja a következetes elektrolit-utánpótlást, mert „soha nem voltak görcsölés problémáik”. De még abban az esetben is, ha soha nem szenvedtél a görcsök fájdalmas, legyengítő hatásaitól, gondoskodnod kell szervezeted állandó és megfelelő elektrolit ellátásáról. Miért? Mert az emésztő-, ideg-, szív- és izomrendszer megfelelő működése a megfelelő elektrolit szinttől függ.

 

Ezért szeretjük azt mondani, hogy az elektrolitok hasonlóak az autóban lévő motorolajhoz – nem járatják a motort, de szükségük van arra, hogy minden zökkenőmentesen működjön.

 

Most pedig térjünk vissza az izomgörcsökhöz. Bár sok elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy miért történik meg a görcsölés, az oka általában a nem megfelelő hidratálás és/vagy nem megfelelő elektrolit-utánpótlás. Természetesen senki sem akar görcsölni, de ne feledd, hogy a görcsölésig, azaz az elektrolit kimerüléséig hosszú az út. És soha nem akarod elérni ezt a pontot, hiszen ez rendkívül fájdalmas, és a teljesítményed is súlyosan veszélyeztetett. Ahogyan nem várod meg, amíg kiszáradsz vagy elfogysz, mielőtt feltöltöd magad folyadékkal vagy a kalóriákkal, az elektrolit pótlásával se várj addig, amíg görcsölni kezdesz.

 

Összegezve

Az elektrolitok következetes pótlása ugyanolyan fontos, mint az elfogyasztott kalóriák és az edzés közben elfogyasztott víz.

 

A Hammer Nutrition elektrolit termékeivel egyénre szabhatod elektrolit igényed a körülmények figyelembevétele szerint.

 

Elektrolit termékeink: 

Endurolytes, Endurolytes Extrem, Endurolytes Extrem Powder, Heed, Fizz 

Înapoi
Redirecţiona

cometariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a putea fi publicate.

Multumesc pentru abonare!

Această adresă de email este deja înregistrată!

Cumpărați aspectul

Alege dintre variante!

Editați versiunea
Back In Stock Notification
Termeni si Conditii Generale
this is just a warning
Log in